GZLEME NASIL YAPILIR - El Amas

50. Blm: GZLEME NASIL YAPILIR


Yeni videolardan haberdar olmak iin bu linke tklayarak ABONE olabilirsiniz:
https://www.youtube.com/channel/UC199vdxLlzuiFf0onyQWhgg


Mzik: Kyceiz Yollar - Mula Trks
Dzenleme ve piyano: Elvan A. ULUINAR

SARSALA, eskiden Dalaman Ovasn kaplayan "Hdiv (vali) Abbas Paa iftlii"nin iskelesi imi. 1905 ylnda yat ile gelip SARSALA'ya ilk kez ayak basan Abbas Paa blgeyi ok beenir ve buraya bir iskele, bir de depo ina ettirir. Koydan iftlie kadar uzanan bir yol yaptrr, yolun iki tarafna aalar diktirerek evredeki bataklklar kurutturur.

Sonrasnda Dalaman'a bir av kk, skenderiye'ye ise tren istasyonu ina ettirmek ister Paa. Ne var ki sipari edilen mallar yolda karr ve aslnda Msr'a gitmesi gereken gemi ykn SARSALA koyundaki iskeleye boaltr. Mallar tanr ve durumdan habersiz olan ustalar inaat yapmna balar.

Bylelikle istasyon binas Dalaman'a, av kk ise skenderiye'ye ina edilir. Tren yolu bulunmayan Dalaman'a istasyon yaplmas Paa'y artrsa da binay yktrmaz. Bu bina sonradan ''Devlet retme iftlii'' olarak kullanlm olup, blgede tarmn gelimesine katk salamtr.

Gnmzde Dalaman belediyesinin ilettii SARSALA koyuna denizden ya da karadan ulamak mmkn. Yolu biraz virajl olmakla birlikte kesinlikle grlmeye deer bir yer. Koyun yukardan manzaras gerekten inanlmaz!

Kapukargn ky sakinlerinin alt bir de tesis var koyda. Elde alm gzlemeler, tamam kyden gelen taze rnler... Hosohbet, gleryz, konukseverlik, uygun fiyatlar, manzara, gzel bir deniz... Ksaca ne arasanz var!

Bu videonun yapmnda emei geen sevgili PINAR ve CEMLE Hanm'a teekkrlerimizle...

SARSALA Koyu- Temmuz 2016


Yazl tarif iin tklaynz:
http://elvancatarifler.blogspot.com.tr/2016/07/gozleme-nasil-yapilir.html

HAZIR :) Afiyet Olsun!
Bu videoyu beendiyseniz, daha fazlas iin been tuuna basmay ve kanalma abone olmay unutmayn.
Share this Post:

Related Posts: